Søg og du skal finde

NYHEDER

Her vil du blive opdateret på de sidste nyheder, omhandlende årstidsbestemte informationer vedr. råvildtet, råvildtforvaltningen og andet som på en eller anden måde kan linkes til råvildt og råvildtjagt. Raavildt.dk's nyhedsside vil primært omhandle råvildtet i Danmark, men vi holder selvfølgelig også øje med, hvad der sker med råvildtet udenfor Danmarks grænser.
Alle tidligere udgivet nyheder, vil du altid kunne læse HER

Bukkejagt i det svenske

De danske jægere som i dagene op til den 16. august, satte kursen mod Sverige, er efterhånden hjemvendt til Danmark igen.
Heldigvis har de fleste danske jægere også fået skudt én eller flere bukke i den skønne svenske natur. Tilbagemeldinger om den svenske bukkejagt har generelt været positive, og flere inkarnerede bukkejægere som gennem mange år har været i Sverige den 16. august, melder også tilbage at der stadig var en god brunst i de første par dage efter den 16., hvorefter det begyndte at aftage markant. Så mulighederne for at blade/lokke bukken til sig, har de fleste steder her i 2015 været rimelig gode.

 

ld.buk.sverige.2015

Vi jægere nævner ofte den romerske jagtgudinde "Diana", når vi håber på at det skal gå os godt på en jagt, da jagtgudinden "Diane" efter sigende skulle være forbundet med skoven og dens vilde dyr. Men hvorfor nævner vi aldrig jagtgudinden "Artemis", som ifølge den græske mytologi også er en jagtgudinde..?
Ja, jeg ved det ikke, men jeg ved da at hvis man virkelig tror på disse forskellige guders eksistens, ville det alt andet være mere nærliggende, at vi danske jægere tilbad guderne fra den nordiske mytologi. Om det er fordi jagtguderne i den nordiske mytologi hedder "Skade" og "Njord" ved jeg ikke, men det kunne godt være tilfældet... 

Udskriv Email