Søg og du skal finde

NYHEDER

Her vil du blive opdateret på de sidste nyheder, omhandlende årstidsbestemte informationer vedr. råvildtet, råvildtforvaltningen og andet som på en eller anden måde kan linkes til råvildt og råvildtjagt. Raavildt.dk's nyhedsside vil primært omhandle råvildtet i Danmark, men vi holder selvfølgelig også øje med, hvad der sker med råvildtet udenfor Danmarks grænser.
Alle tidligere udgivet nyheder, vil du altid kunne læse HER

Nu må der komme tag på skydetårne

m.tag
De fleste bukkejægere har prøvet at blive siddende i skydetårnet, mens en større eller mindre regnbye er drevet ind over reviret, og resultatet udebliver ikke, da man bliver lige så våd som sine omgivelser. Årsagen til at vi bliver siddende og i mange tilfælde bliver gennemblødte, er håbet om at bukken lige så snart regnvejret stopper, træder ud af skoven eller ud på lysningen for at blive tør igen.
I fremtiden kan vi blive siddende i skydetårnet uden at blive våde, da det bliver tilladt at udbygge skydetårnet med en tagkonstruktion, hvis det står til Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. Ministeren har nemlig besluttet at ændre reglerne om opbygningen af skydetårne, så det bliver lovligt at have tag på disse.

Der er ingen tvivl om at det bliver mere "behageligt" at jage fra et skydetårn med et tag på, men årsagen til tilladelsen er formentlig for at øge sikkerheden i skydetårne, da man bla. undgår glatte gulve m.m.

Der vil formentlig blive udarbejdet et nyt regelsæt, for hvilke mål som skal opfyldes i forbindelse med bygningen af et skydetårn, da man ikke er interesseret i at se skydetårne som i udlandet, hvoraf nogle er indrettet som mindre beboelser, hvilket vil skæmme naturen.
Forslaget fra ministeren skal først i høring, men man forventer at den nye bekendtgørelse kan træde i kraft i foråret 2017.

Udskriv Email