Søg og du skal finde

NYHEDER

Her vil du blive opdateret på de sidste nyheder, omhandlende årstidsbestemte informationer vedr. råvildtet, råvildtforvaltningen og andet som på en eller anden måde kan linkes til råvildt og råvildtjagt. Raavildt.dk's nyhedsside vil primært omhandle råvildtet i Danmark, men vi holder selvfølgelig også øje med, hvad der sker med råvildtet udenfor Danmarks grænser.
Alle tidligere udgivet nyheder, vil du altid kunne læse HER

Begynd IKKE at fodre råvildtet nu

forkertfodring
Resultatet af forkert fodring ses på ovenstående billede.
Her i november måned varsler vejrprognoserne om frost og sne i Danmark. I den forbindelse er der måske nogle som kunne fristes til at hjælpe råvildtet i deres fødesøgning, ved at begynde at fodre med kraftfoder, majs, havre, hvede eller andet.
Flere har sået tvivl om ovenstående billedes ægthed, og selvom det er et "modbydeligt" billede, kan jeg fortælle at jeg selv har taget billedet, og det er taget i forbindelse med at man et sted på Sjælland, forvaltede råvildtet forkert - og derved fodrede forkert.   
Raavildt.dk vil på det kraftigste fraråde enhver opstart af fodring af råvildt på denne tid af året (november/december), medmindre råvildtet gennem efteråret har haft adgand til det tilskud man vil give dem nu. 

Starter man op på fodringen af råvildtet her i november måned, vil man med stor sansynlighed være årsag til at store og stærke dyr dør, hvilket ingen har interesse i. Råvildtets tarmflora er indstillet i forhold til årstiden, hvilket betyder at tarmfloraen på nuværende tidspunkt har "skruet gevaldigt ned for blusset".

Gennem vinteren kan råvildtet sagtens overleve, selvom fødeudvalget er begrænset, da råvildtet i vintermånederne tærer på de opfyldte fedtdepoter, som er blevet fyldt under efterårsfedningen.

Læs om efterårsfedningen HER.

Hvis man vil fodre råvildtet med tilskudsfoder eller andet, skal dette opstartes i august måned, da råvildtets tarmflora skal bruge tid på at omstille sig til tilskudsfoderet. Hvis man starter op på fodring af råvildt på denne tid af året, er det sikkert at man slår dyrenes tarmflora i stykker, hvilket er lig med den visse død.
Hvis man vil gøre noget for at hjælpe råvildtet gennem vinteren, kan man skrabe spor i sneen eller lade selskoverne komme hurtigt igang i skovene. Læs mere her "Fodring om vinteren".

ladtoppeligge

Udskriv Email