Søg og du skal finde

NYHEDER

Her vil du blive opdateret på de sidste nyheder, omhandlende årstidsbestemte informationer vedr. råvildtet, råvildtforvaltningen og andet som på en eller anden måde kan linkes til råvildt og råvildtjagt. Raavildt.dk's nyhedsside vil primært omhandle råvildtet i Danmark, men vi holder selvfølgelig også øje med, hvad der sker med råvildtet udenfor Danmarks grænser.
Alle tidligere udgivet nyheder, vil du altid kunne læse HER

Nu må der være tag på skydeplatforme

hochstand

På Retsinformation kan man nu læse om reglerne for hvordan et evt. tag på din skydeplatform skal være udfærdiget.

  • Skydeplatformen; kan være forsynet med en let skrånende, flad overdækning i træ eller ikke reflekterende metal af samme størrelse som gulvarealet tillagt et udhæng på maksimalt 10 cm.

Producenterne af skydeplatforme (hochsitze) kommer på lidt af en opgave, såfremt de vil levere skydeplatforme med tag på, og skydeplatformene fortsat skal være egnet til skydning til vildt på tryk- eller drivkagt. 
I de nuværende skydeplatforme (uden tag på) er det en fordel at kunne følge vildtet med riflen horisontalt 360 grader rundt. Et tag støttende på fire hjørnestolper begrænser jægerens mulighed for at kunne følge vildtet med riflen horisontalt 360 grader rundt.
Raavildt.dk opfordre producenterne af skydeplatforme til at være nytænkende, og fremkomme med nye konstruktioner af skydeplatforme med tag på, hvor tagkonstruktionen har forbindelse til selve skydeplatformen via en eller to stolper. 
Du kan læse mere om reglerne på Retsinformation.dk (klik på linket).

Udskriv Email