Søg og du skal finde

NYHEDER

På Raavildt.dk kan du blive opdateret på de sidste nyheder, omhandlende årstidsbestemte informationer vedr. råvildtet, råvildtforvaltningen og andet som på en eller anden måde kan linkes til råvildt og råvildtjagt i Danmark, ligesom vi selvfølgelig også holder øje med, hvad der sker med råvildtet udenfor Danmarks grænser.
Alt hvad der er skrevet om schweisstræning, praktiske eftersøgninger, anskudssteder m.m., er i privat regi og har intet med Naturstyrelsen eller Schweissregistret at gøre.
Alle tidligere udgivet nyheder, vil du altid kunne læse HER

Sne og frost er godt for råvildtbestanden

vinterEndelig kom der rigtig vinter til Danmark, da den varslede "Sibiriske kulde" ramte hele landet i slutningen af februar og starten af marts måned. 
Mange steder faldt der samtidig en større eller mindre mængde sne, og selvom mange synes at en hård vinter er synd for råvildtet, gavner en hård og lang vinter faktisk sundstilstanden hos råvildtet.
Mange års milde og korte vintre, sammenholdt med en manglende forståelse for forvaltning af råvildtet ser man tydeligt resultatet af i disse år. Bevares nogle steder står der stadig masser af sundt råvildt, men der findes bestemt også områder hvor råvildtbestanden, grundet en markant dårlig sundhedstilstand, er stærkt nedadgående. 

Det er os jægere som har valgt at forvalte råvildtet, da vi vælger at skyde en del af dem. Afskyder vi ikke de "rigtige" dyr, forvalter vi ikke råvildtet korrekt. En godhjertet men fuldstændig misforstået fodring af råvildtet, gør bestemt ikke sundhedstilstanden bedre hos råvildtet - tværtimod vil jeg sige. Årsagen til at jeg er imod en generel fodring af råvildtet, er den simple grund at vi ikke får "frasorteret" de svage og dårlige dyr, som kun overlever en hård vinter grundet en intensiv fodring. Dårlige hundyr sætter også lam, og man skal være meget godtroende hvis man tror på at dårlige dyr pr. automatik sætter sunde lam.

Jeg ved godt at mange nu vil komme frem og give "Råvildtsygen", "Landbrugets kobberforurening", "Bejdset raps" eller noget helt andet skylden for nedgangen i råvildtbestanden. Men i min optik er den manglende forståelse for hvordan man skal forvalte råvildtet i Danmark den store synder, hvorfor det ikke hjælper at give alle andre skylden.
Derfor er det meget sundt for råvildtbestanden når Danmark bliver ramt af en hård, kold og forhåntlig lang vinter, da naruren herved kan få ryddet op i råvildtbestanden. Svage og dårlige dyr, som vi jægere har undladt at afskyde, kan nemlig ikke klare den hårde vinter og går derfor til. Naturen er hård, følelseskold og ubarmhjertlig, og sikrer ved en hård vinter, at svage og dårlige dyr ikke kommer til at bidrage til arten fremadrettet, da de simpelthen går til (forender). De sunde og stærke dyr overlever uden problemer en hård og lang vinter i Danmark, og derfor er overskriften på denne artikel - Sne og frost er godt for råvildtbestanden.

Knæk & Bræk.

Udskriv E-mail