Søg og du skal finde

NYHEDER

På Raavildt.dk kan du blive opdateret på de sidste nyheder, omhandlende årstidsbestemte informationer vedr. råvildtet, råvildtforvaltningen og andet som på en eller anden måde kan linkes til råvildt og råvildtjagt i Danmark, ligesom vi selvfølgelig også holder øje med, hvad der sker med råvildtet udenfor Danmarks grænser.
Alt hvad der er skrevet om schweisstræning, praktiske eftersøgninger, anskudssteder m.m., er i privat regi og har intet med Naturstyrelsen eller Schweissregistret at gøre.
Alle tidligere udgivet nyheder, vil du altid kunne læse HER

Råvildet kan beslås i august og marts måned

beslaning 1. april

Råvildtbestanden har i mange år været faldende i Danmark, men nu er nedgangen vendt, da moder natur på forunderlig måde har løst dette problem ved et simpelt indgreb.

Det er ingen hemmelighed, at de danske jægere afskyder alt for mange bukke i forhold til råer, hvilket den anerkendte ungarske forsker Miklós Varga fra Chemistry universitetet i Budapest mener, er den direkte årsag til nedgangen i råvildtbestanden, da der simpelt hen ikke er nok bukke til at beslå alle råerne.
Denne ingriben i en arts overlevelse, har bevirket at evolutionen har fremrakt en hjælpende hånd for at øge bestanden ved, at alle de råer som IKKE bliver beslået i august måned, undlader at vente et helt år før de igen kommer i brunst, men kommer i brunst i førstkommende marts måned.
Alle ved at råer som bliver beslået i august måned har forlænget drægtighed, hvilket betyder at de befrugtede æg først begynder at udvikle sig som fostre omkring årsskiftet.
Men råer som IKKE bliver beslået i august måned, kommer igen i brunst i marts måned, og denne gang begynder æggene at udvikle sig til fostre straks efter beslåningen, hvilket betyder at råer som beslås i marts måned sætter lam i sensommeren.
På ovenstående billede ses et bevis for den nye viden, da dette billede er taget af et vildtkamera i Danmark her i marts måned.
Bemærk datoen på billedet, da den ligger meget tæt på den 1. april.
APRILSNAR 2021
God dag til alle jægere - Mvh. Kim Lindgren / Raavildt.dk

 

Udskriv E-mail