Søg og du skal finde

NYHEDER

Her vil du blive opdateret på de sidste nyheder, omhandlende årstidsbestemte informationer vedr. råvildtet, råvildtforvaltningen og andet som på en eller anden måde kan linkes til råvildt og råvildtjagt. Raavildt.dk's nyhedsside vil primært omhandle råvildtet i Danmark, men vi holder selvfølgelig også øje med, hvad der sker med råvildtet udenfor Danmarks grænser.
Alle tidligere udgivet nyheder, vil du altid kunne læse HER

Skydestokke øger træfsikkerheden

Viper Flex IMG 2581Hvis alle riffeljægere gik på skydebanen mindst én gang om ugen året rundt, hvor de øvede sig i at skyde i de forskellige skydstillinger uden hjælpemidler, ville salget af skydestokke ikke være så stort som det er i dag. Men sådan ser virkeligheden desværre ikke ud, hvorfor markedet for skydestokke til riffeljagt er meget stort.

Jeg vil klart anbefale alle at anvende en skydestok hvor det er muligt, så længe man er bevidst om, at skydestokken ikke gør dig til en bedre riffelskytte. Skydestokken er med til at man kan holde riflen mere i ro, hvilket også kan tolkes derhen, at skydestokken bruges til at kompensere for ens manglende skydefærdigheder. 
Sagt på en anden måde, så kan brugen af en skydestok ikke erstatte de manglende besøg på riffelbanen, hvor vejrtrækning i forbindelse med et korrekt aftræk opfulgt af hundredevis af skud, gør dig til en bedre og mere træfsikker riffelskytte. Dette kan en skydestok ikke erstatte.
Det er også vigtigt at man er bevidst om, at får man først bukkefeber, kan ingen skydestok eller de hundrede eller tusindvis af skud man har skudt på riffelbanen hjælpe en. Hvis først bukkefeberen har sat sig i alle nervebanerne i kroppen, er der kun én ting at gøre, og det er at lade være med at afgive skuddet. Hvis man tror at en skydestok kan neutralisere ens bukkefeber, tager man grusomt fejl, og hvis man beslutter sig for alligevel at afgive skuddet, er risikoen for en anskydning meget stor.
Der findes i dag utallige varianter af skydestokke på markedet, hvor nogle er etbenede, andre tobenede eller trebenede.
Jeg har personligt afprøvet mange forskellige skydestokke, og der er ingen tvivl om at de alle har "forbedret" min træfsikkerhed, men specielt én skydestok er jeg meget imponeret af. 
Det er den populære Viper-Flex skydestok, som er udviklet af Claus Christiansen, og som siden den første model blev præsenteret i 2013, er kommet med den ene forbedring efter den anden. Jeg vil ikke lægge skjul på, at i min optik er den nyeste model af Viper-Flex, med det ekstra ben, den suverænt bedste skydestok på markedet i dag.

Selvom en Viper-Flex skydestok forbedrer ens træfsikkerhed, skal man ikke glemme at den eneste måde man kan blive en bedre og mere træfsikker riffelskytte, er ved træning, træning og atter træning. 
Om Viper-Flex skydestokken har jeg erfaret, at den er nem at anvende og hurtig at gøre klar til brug, hvis du under pyrschen, eller på vej til din hochstand/hochsitz, pludselig får øje på det dyr du er ude efter. 
Nedenfor kan du på videoen se Claus Christiansen fra Viper-Flex demonstrere, hvor nem skydestokken er at anvende.

Du kan bestille Viper-Flex skydestokken på dette link: https://www.viper-flex.com/

Udskriv E-mail