Søg og du skal finde

Fotoudstyr

Man behøver ikke at være uddannet fotograf for at kunne tage billeder af råvildtet. Men jo mere man har sat sig ind i det at fotografere, og jo mere man har øvet sig, desto bedre bliver slutresultatet.

Da jeg begyndte at tage billeder af råvildtet, vidste jeg absolut intet om at fotografere vildt i naturen. Jeg fik stillet et digital-spejlrefleks Nikon-kamera samt en 300 mm-linse til rådighed, og så var det bare med at komme i gang. De første billedserier, jeg kom hjem med, var langtfra tilfredsstillende, hvorfor jeg læste et par bøger om fotografering og brugte lidt mere tid på at lære kameraet at kende. Herefter blev resultatet af mine første forsøg som fotograf noget bedre, og jeg begyndte at kunne bruge billederne af råvildtet til registreringer og lign. Med tiden begyndte jeg at kunne forstille mig, hvordan et bestemt billede af en buk kunne blive godt. I en lang periode “skød” jeg vel 400-500 billeder på en dag, og jeg vil tro, at 95 % af billederne var lige til at smide ud, men det gjorde ikke noget, da det jo var digital fotografering, og billederne derfor ikke kostede noget. I 2007 købte min arbejdsgiver et stort dyrt digital-spejlrefleks Canon EOS 1Ds Mark2-kamera med en 500 mm Canon-linse, og hermed var udstyret i orden.

Senere har jeg selv købt mit eget fotoudstyr til en pris, som gør min hustru dårlig, hver gang hun kommer til at tænke på, hvad det har kostet. Og min hustru har fuldstændig ret i, at et mindre (læs: billigere) udstyr sagtens kunne have løst de opgaver, jeg kommer ud for. Jeg er dog altid krøbet uden om den diskussion, da jeg ved, hun har ret.

Jeg har én advarsel til alle, som ønsker at begynde at fotografere, og det er, at hvis man begynder at fotografere, og man bliver bidt af dette, er det ligesom at spise popcorn – man kan ikke stoppe, når man først er kommet i gang.

Og tro mig, ligesom med jagtudstyr, kan man også købe sig fattig i kameraudstyr.

{backbutton}

Udskriv Email