Kamuflage

Der findes flere udformninger og udgaver af kamuflagetøj, og der kommer hele tiden nye til. Det er ikke fordi det kamuflagetøj som var på markedet for nogle år siden ikke virker mere, at der kommer nye kamuflagemønstre på markedet. Man skal huske på, at de firmaer som sælger jagttøj, driver en forretning, hvor det gælder om at sælge så meget tøj som muligt. Hvis jagttøjet ikke konstant er den gode kvalitet som der reklameres med, og jægerne efterfølgende betaler for, skifter forbrugeren mærke. Derfor kan man være sikker på, at køber man et godt og gennemtestet sæt jagttøj, er kvaliteten også i orden. Hvis man skal vurdere om Seelands Keeper Erase XT kamuflagetøj, hvor kamuflagen kommer fra Next, er bedre kamuflagetøj end Härkilas Q Fleece Optifade kamuflagetøj, hvor kamuflagen er udviklet af Gore, er umuligt at svare på. Jeg har selv testet begge sæt jagttøj og kan ikke registrere en mærkbar forskel på, om det ene sæt kamuflagetøj har en bedre kamuflage end det andet, når jeg pürscher mig tæt på råvildtet. Men kvaliteten af begge sæt jagttøj er i top, og endnu vigtigere – jeg følte mig yderst godt tilpas i begge sæt jagttøj.

Som buejæger er du betydelig tættere på råvildtet, inden pilen sendes af sted, hvorfor kamuflagetøjet er et must i enhver buejægers påklædning. I forbindelse med kamuflagetøj og det at komme tæt på råvildtet i god vind, skal man ikke fornægte vigtigheden af også at få afdækket ansigt og hænder med mørke farver.

Sidder man placeret i et tårn, hvorfra man afskyder råvildt på 125 meters afstand, kunne man lige så godt have en rød regnjakke på i stedet for det bedste sæt camuoflagetøj, forudsat at man sidder stille.

Når man skal købe jagttøj, skal man huske på, at dette sæt jagttøj også kan bruges til jagt på andet vildt end råvildtet, bl.a. då- og kronvildt, hvor kamuflagetøjet vil komme endnu bedre til sin ret, da disse dyr ser betydeligt bedre end råvildtet.

{backbutton}

Udskriv