Søg og du skal finde

Foredrag

Normalt kører vi med faste gennemarbejdede foredrag, men muligheden for selv at sammensætte emnerne i et foredrag er også til stede. Se nedenfor oplæg til de fastelagte foredrag, eller kontakt os hvis du har specielle ønsker.

1. RAVILDT foredrags annonce raavildt kopi    
RÅVILDT

Foredraget indeholder bla. emner om:
Aldersbedømmelse af råvildt - Kønsfordelingen - Status på "Den fynske syge" - Gode/dårlige dyr - Sliksten - Snabelsko - Skal knopbukke, mordere og abnorme bukke afskyde - Hvad er en stærk buk - Efterårsfedningen - Vildtagre - Fordele og ulemper ved fodring af råvildt - Hvordan laves store bukke - Afskydningsplaner - Genetik - Gode og dårlige gevirår - Giver oldenår store opsatser året efter - Kend bukkene fra hinanden - De 12 fokus-områder - Lær at vurdere en buks opsats, inden den skydes - Hvilke bukke skal gemmes - Vildtkameraer - Kan råvildt dele revir med dåvildtet - Eftersøgning af råvildt - m.m.

raavildtbogen web


Foredraget tager udgangspunkt i bogen Råvildt og medaljebukke.

PRIS på foredrag se HER 

 adskiller546

 

2. FASANER foredrags annonce fasaner kopi
FASANER
Foredraget omhandler bla. emner om:
Fasanens historie i Danmark - Fasanen og de forskellige racer/hybrider/mutanter - Fasanens døgnrytme - Forårsfedningen - De gængse sygdomme / medicinering - Køb af fasaner - Vælg den rigtige fasanrace - Opdræt - Fodring og fodermetoder- Dødelighed i opdrættet og på den frie vildtbane - Hvordan og hvor skal man etablere den engelske voliere - Hvad er de bedste nattesæder - Prædatorer og afværgeredskaber - Udsætning af fasaner - 6-ugers reglen - Den daglige omgang med fasanerne - Hvad skal der være i en såt - Udfodring til en såt - Er inddrivning nødvendig - Er det fasanhønen eller kokken som udvandrer - Hvorfor er vinterfodringen vigtig - Hvad skal der siges på parolen - Klappernes og apportørernes opgaver - Fasanernes adfærd kontra vejret - Hvilke vildtagre skal man vælge - Budget i et jagtkonsortium - m.m.

billede af fasanbogen web


Foredraget tager udgangspunkt i bogen Jagtfasanen, Opdræt, Udsætning, Jagt.

PRIS på foredrag se HER 

adskiller546
Eftersøgning og schweissarbejdet med reg. schweisshunde 
Som reg. schweisshundefører siden 2001, har jeg været på mange eftersøgninger, hvor jægerens handlemåde efter en anskydning, har bevirket at den reg. schweisshundefører efterfølgende ikke har kunnet finde og aflive dyret. Jægeren har selvfølgelig ikke handlet forkert med vilje, men har måske i sin iver for at finde dyret, selv ledt efter dyret, og i den forbindelse ikke tænkt så meget på dyrets adfærd efter en anskydning.
Meningen med foredraget er ikke at man efterfølgende selv skal ud og "lege" schweisshundefører, men udelukkende oplysning om de forskellige anskydningstyper samt hvad man kan forvete at finde på et anskudssted - afhængig af hvor dyret er ramt. Det er primært råvildtanskydninger som gennemgåes.
brug de reg schweisshund.IMG 1652

Foredraget omhandler bla. emner om: schweisslogoHvad kræves af den reg. schweisshund og fører - Skudtegn - Hvad sker der i dyrekroppen når dyret rammes - Hvad er sårfeber - Hvad gør dyret når det er anskudt - Hår/snithår - Knoglestumper/knoglearv - Færtforhold - De forskellige anskydningstyper gennemgåes -Høj/lav bladskud - Lungeskud - Forløbskud - Leverskud - Nyreskud - Waidskud (maveskud) - Tapskud - Bagløbsskud - Forløbsskud - Halsskud - Kæbeskud - Strejfskud Forbiskud - Hvordan ved man om dyret er anskudt - Hvordan skal man forholde sig ved en anskydning - m.m. 
PRIS på foredrag se HER 

3. SCHWEISS foredrags annonce schweiss

adskiller546

 

 

Foredrag om både FASANER og RÅVILDT

billede af fasanbogen web

raavildtbogen web

Foredraget omhandler i første halvdel en del af det som gennemgåes i foredraget omkring Jagtfasanen, Opdræt, Udsætning, Jagt.
Anden halvdel omhandler en del af det som gennemgåes i foredraget omkring råvildtet og råvildtforvaltningen. 

PRIS på foredrag se HER 

adskiller546

 

 

Mini-foredrag om råvildtforvaltning og eftersøgning af hjortevildt
raavildtbogen webschweiss logoForedragets første halvdel sætter fokus på de fejl mange laver i deres råvildtforvaltning. Anden halvdel giver dig indblik i hvad en reg. schweisshund er (med bla. videoklip), samt forklaring på forskellen på den reg. schweisshund og den alm. jagthund.

PRIS på foredrag se HER 

Udskriv E-mail