Søg og du skal finde

NYHEDER

Her vil du blive opdateret på de sidste nyheder, omhandlende årstidsbestemte informationer vedr. råvildtet, råvildtforvaltningen og andet som på en eller anden måde kan linkes til råvildt og råvildtjagt. Raavildt.dk's nyhedsside vil primært omhandle råvildtet i Danmark, men vi holder selvfølgelig også øje med, hvad der sker med råvildtet udenfor Danmarks grænser.
Alle tidligere udgivet nyheder, vil du altid kunne læse HER

Ny bog "Fra hvalp til schweisshund"

bogtiteledEfter snart 20 år som reg. Schweisshundefører, hvor jeg i perioden har haft 4 forskellige hunde (3 forskellige racer) optaget som registrerede schweisshunde, kan jeg i dag se tilbage på alle de fejl og fejlindlæringer jeg lavede med mine tidligere schweisshunde. For at undgå at andre laver de samme fejl som jeg har lavet, har jeg derfor skrevet en bog om træningen af schweisshunden, hvor jeg kommer med mit bud på den "rigtige" træning, fra hvalpestadiet og indtil hunden er klar til at gå til Schweissregistrets Kvalifikationsrest. 

Læs mere ...

Udskriv Email

Få et godt TILBUD på et Vildt-Kølerum

vildtkølerum

Raavildt.dk har været ude og undersøge markedet, og kan klart anbefale dig at købe et vildt-kølerum som afbilledet ovenfor.
Et vildt-kølerum er ikke bare et kølerum, da det er meget afhængigt af hvilken vildtart og mængden af vildt, som kølerummet skal kunne køle hurtigt ned. Der er nemlig stor forskel på om man kun skal nedkøle 3-4 stykker råvildt, eller 6-8 stykker vildsvin, dåvildt eller kronvildt, som afgiver betydelig mere varme.

Læs mere ...

Udskriv Email

Hvad påvirker en buks opsats...?

buk 11 marts A8C7799 stor buk

Der er igen i år skudt rigtig mange bukke med store opsatser, hvilket indikerer at vi endnu engang har haft et godt gevirår/opsatsår. Måske ikke lige så godt som i 2018, men tæt på. Sammenholdt med at der i områder står betydeligt færre stykker råvildt end tidligere, skal vi generelt være ekstra påpasselig med at afskyde bukke med de "gode/bedste" opsatser, hvis det er de store opsatser man på den lange bane satser på. 
Da de fleste bukkejægere er trofæjægere, må der også være mange som stiller spørgsmålet; Hvad er det egentlig, som kan påvirke størrelsen på en buks opsats i positiv eller negativ retning, inden den fejer basten af..?

Læs mere ...

Udskriv Email

Skytten på Svenstrup Gods kendt skyldig

duehøg
Normalt skriver jeg ikke på Raavildt.dk om fasaner og ulovlige rovfuglefælder, men denne sag er så spektakulær at jeg bliver nødt til at knytte nogle kommentar til den. Da alt hvad der sker indenfor et professionelt jagtvæsen, ikke kan forklares som sort eller hvidt, kan det være at nogle opfatter mit skriv som en anelse provokerende - hvilket jeg beklager.

Læs mere ...

Udskriv Email