Søg og du skal finde

NYHEDER

Her vil du blive opdateret på de sidste nyheder, omhandlende årstidsbestemte informationer vedr. råvildtet, råvildtforvaltningen og andet som på en eller anden måde kan linkes til råvildt og råvildtjagt. Raavildt.dk's nyhedsside vil primært omhandle råvildtet i Danmark, men vi holder selvfølgelig også øje med, hvad der sker med råvildtet udenfor Danmarks grænser.
Alle tidligere udgivet nyheder, vil du altid kunne læse HER

Giver fodring med kraftfoder, store bukke?

Mange tror fejlagtigt at bare man fodrer råvildtet, så får man store bukketrofæer i medaljeklassen på reviret. Men så nemt er det desværre (eller heldigvis) ikke. Den vigtigste faktor, som er gældende i.f.m. at bukken sætter op i medaljeklassen - er alderen. Da en buk sjældent sætter op i medaljeklassen før den når 3 års alderen, kræver dette derfor at man ikke afskyder de unge bukke på ens revir, før de når en passende alder, medmindre der tales om meget små og dårlige dyr. Hvis bukkene på reviret ikke får lov til at opnå en alder der er højere end 3 år, er det derfor meningsløst at fodre, alene for at få medaljebukke på reviret.
Hvis jagttrykket på reviret er stort, vil en fodring med kraftfoder formentlig heller ikke kunne frembringe bukke i medaljeklassen. Råvildtet og bukkene vil grundet det store jagttryk blive stresset, hvilket nok er den største trussel mod vores råvildt i Danmark. Stress er hos mennesket skyld i rigtig mange sygdomme, og i nogle tilfælde død. Det er ikke anderledes hos råvildtet.
Hvis man har valgt at fodre sit råvildt, skal man også være indstillet på at gøre mange andre "gode" ting for råvildtet, da fodringen på ingen måde alene virker som en mirakelkur. Før i tiden var det tilladt at fodre råvildtet med kraftfoder som indeholdt kød- og benmel. Kød- og benmel havde en meget stor indvirkning på opsatsdannelsen, men da der ikke er kød- og benmel i det kraftfoder der produceres idag, er effekten af det tilsatte kød- og benmel desværre også forsvundet.
Endeligt skal man ikke glemme at der bestemt også er ulemper ved at fodre sit råvildt.

>>>Læs mere om ulemper ved at fodre råvildtet HER 

Udskriv Email