Søg og du skal finde

NYHEDER

Her vil du blive opdateret på de sidste nyheder, omhandlende årstidsbestemte informationer vedr. råvildtet, råvildtforvaltningen og andet som på en eller anden måde kan linkes til råvildt og råvildtjagt. Raavildt.dk's nyhedsside vil primært omhandle råvildtet i Danmark, men vi holder selvfølgelig også øje med, hvad der sker med råvildtet udenfor Danmarks grænser.
Alle tidligere udgivet nyheder, vil du altid kunne læse HER

Brug sneen når den kommer

Temperaturen kommer snart under 0 grader, hvilket giver sne ved nedbør. Derfor kan det ikke vare længe før snevejret rammer Danmark. 
Hvis man ikke allerede ved det, afslører sneen tydeligt de veksler dyrene benytter ved deres færdsel i skoven, hvilket er en vigtig ting at vide i råvildtforvaltningen på reviret. Da vi stadig regulerer og afskyder efterårsdyr på reviret, er det en kæmpe fordel for os jægere, at vide hvilke ruter (veksler) som råvildtet benytter ved en evt. bevægelsesjagt på reviret. Da vi har styr på dyrenes færden på reviret, kan vi nemmere sætte skytterne af de "rigtige" steder på reviret, så skytterne ud over at komme tættere på dyrene før skudafgivelsen, også vil have bedre muligheder for at vurdere dyrenes sundhedstilstand, før skuddet afgives.
Som jeg har nævnt flere gange, må man hellere afskyde ét godt dyr for meget, end ét dårligt dyr for lidt.
Kortlæg derfor dyrenes veksler en gang for alle, når sneen forhåbentlig snart kommer. 
Det bedste der kan ske for vores råvildt i Danmark i disse år, er en hård vinter.
Ved en hård vinter vil mange dyr bukke under, hvilket vi som jægere ikke skal være kede af, da det er de "dårlige" dyr som forender, hvilket kun kan gavne vores råvildtstamme på den lange bane. 

Udskriv Email