Søg og du skal finde

NYHEDER

Her vil du blive opdateret på de sidste nyheder, omhandlende årstidsbestemte informationer vedr. råvildtet, råvildtforvaltningen og andet som på en eller anden måde kan linkes til råvildt og råvildtjagt. Raavildt.dk's nyhedsside vil primært omhandle råvildtet i Danmark, men vi holder selvfølgelig også øje med, hvad der sker med råvildtet udenfor Danmarks grænser.
Alle tidligere udgivet nyheder, vil du altid kunne læse HER

Tjek dine foderhuse ugentlig

I denne tid æder råvildtet en del fra de udsatte foderhuse på reviret. Tjek derfor ofte om der stadig er foder i foderhusene samt om dine foderhuse står "rigtigt" placeret, i forhold til vind og vejr.
I den seneste tid er vejret begyndt at slå om til mere vind samt nedbør. Det er i den forbindelse vigtigt at foderhusene står placeret med bagsiden af krybben mod vinden.  Ellers vil det regne og senere sne ned i krybben, og foderet vil blive vådt og fugtigt.
Fodre du med kraftfoder er du formentlig klar over at kraftfoderet ikke tåler direkte vand. Foderet vil blive muggent og råvildtet æder ikke muggent kraftfoder, men det værste er at det våde og mugne kraftfoder stopper krybben til, så råvildtet ikke kan komme til det friske tørre kraftfoder. Derfor bør man mindst én gang pr. uge tilse sine foderhuse, for at kontrollere mængden af foder samt fjerne evt. fugtigt kraftfoder fra krybben.
Hvis foderhuset står "rigtigt" placeret, i forhold til hvor råvildtet opholder sig, er det også et godt tegn på en rigtig placering af foderhuset, hvis man kan se sæder efter råvildtet imkring foderhuset.

Husk at give råvildtet "ro" i denne tid, hvor mange jagtrevirer bliver trasket igennem på kryds og tværs, for at skyde fasaner og andet vildt. Tag hensyn til råvildtet og sørg for at etablere deciderede "stille-områder" til råvildtet, hvor de kan opholde sig i fred og ro uden at blive forstyrret. 

Læs evt. om stille-områder HER

Udskriv Email