Søg og du skal finde

NYHEDER

Her vil du blive opdateret på de sidste nyheder, omhandlende årstidsbestemte informationer vedr. råvildtet, råvildtforvaltningen og andet som på en eller anden måde kan linkes til råvildt og råvildtjagt. Raavildt.dk's nyhedsside vil primært omhandle råvildtet i Danmark, men vi holder selvfølgelig også øje med, hvad der sker med råvildtet udenfor Danmarks grænser.
Alle tidligere udgivet nyheder, vil du altid kunne læse HER

Bukkejagten er i gang...

Endelig kom bukkejagten i gang, og en helligdag og solskin bevirkede at rigtig mange bukkejæger var ude på premieredagen, selvom der flere steder i landet også blev holdt konfirmation.
Bukkene var uden tvivl på reviret, og flere kunne godt se at skoven og afgrøderne på markerne, var rigtig langt fremme i deres vækst, hvorfor det var noget sværere at finde bukkene i år.
Man hørte ikke så mange skud rundt omkring, men om det var fordi jægerne allerede nu har fået monteret lyddæmpere på deres rifler, eller det var forårets hurtige intog i Danmark, som bevirkede at det var noget sværere at finde bukkene vides ikke. Jeg hælder mest til det sidste.
Der er blevet skudt store bukke, mindre bukke, årsbukke og nogle sågar i bast. Fælles for dem alle er, at bukkejægeren formentlig har haft en fantastisk oplevelse i forbindelse med bukkejagten, selvom mange mener at det ikke er "rigtigt" at skyde unge bukke, for ikke at tale om de bukke som stadig er i bast. Til disse kritikkere er der kun én ting at sige. Fordi man ikke selv vil skyde mindre bukke, skal man ikke nedgøre andre som ser en glæde i det. Det kunne jo være at det var en af jægerens første bukke, det kunne også være at selve pürschen og jagtoplevelsen havde været helt fantastisk, eller noget helt tredie. Så længe man begejstres hver gang man skyder en mindre buk, stadig får bukkefeber osv., ja så er det bedøvende ligemeget hvad andre mener om det. Husk på at det kun er den enkelte jæger som kan vurdere, om den udførte jagt har været en god oplevelse for ham eller hende - og ingen andre.
Hvis man er kritisk indstillet over for de jægere som skyder årsbukke, da man ikke selv kan se nogen glæde i at skyde disse bukke, og man så alligevel skyder årsbukken, fordi den ihvertfald ikke skal gå over til naboen som så kan skyde den, ja så fortæller det meget mere om en selv, end om ens nabo...!

Fortsat Knæk og Bræk til alle, som skyder store eller små bukke.

Udskriv Email