Hvad skal man gøre efter skuddet

En vigtig og overset faktor, som kan have direkte indflydelse på om en eftersøgning ender positivt eller negativt, er jægerens opførsel lige efter skuddet.

Der er ingen, som anskyder med vilje, ligesom der heller ikke er nogen jæger, som bevidst ødelægger chancerne for, at en registreret schweisshundefører senere kan finde dyret og få det aflivet.

Det er i de fleste tilfælde uvidenhed eller manglende omtanke, som gør, at dyret grundet jægerens opførsel evt. er rejst fra sårlejet og flygtet. Handler man som beskrevet nedenfor, har man de optimale muligheder for, at den registrerede schweisshundeførers hund kan opspore dyret, således at det kan blive aflivet.

● Skyder du til et dyr, og du er sikker på, at du har afgivet et dræbende skud, bør du alligevel vente nogle minutter og være klar til at skyde igen, inden du går ud til dyret. Tænk over, hvad der skete i skudøjeblikket.

● Gå ud til dyret - og husk at tage riflen med - skru helt ned for kikkertsigtets forstørrelse – patron i kammeret - og vær evt. klar til at skyde igen, hvis dyret rejser sig.

Ligger dyret forendt, hvor du skød til det, er alt gået lige efter bogen.

Men ser du dyret løbe fra stedet, straks efter du har afgivet skuddet, eller kan du kun finde anskudsstedet og intet dyr, skal du omgående stoppe op og ikke gå rundt og lede efter dyret.

Stop op og tænk konstruktivt i stedet for at gå i panik ved at gennemsøge skoven eller remisen med sveden dryppende fra kroppen, mens du kan mærke din puls i tindingen.

{backbutton}

Udskriv