Sårfeber

Selve sårfeberen, som er en kombination af infektion og feber, opstår først efter det første eller andet døgn, med mindre man har ødelagt mave-tarmkanalen, så vil sårfeberen allerede melde sig inden for 6-12 timer.

Hvis mave og eller tarm er ødelagt, kommer bakterierne nemlig herfra ud i bughulen, og dette giver anledning til en hurtig sårfeber med forhøjet temperatur etc. I så fald er dyret inficeret og ikke egnet til menneskeføde.

Derfor er det, som vi i daglig tale omtaler som sårfeber (nogle få timer efter anskydningen), som hovedregel ikke sårfeber, men nærmere en “smertefeber”, direkte foranlediget af resultatet af smerte- og blødningseffektens påvirkning af dyret.

Hvis man kunne tage temperaturen på dyret, mens smerte- og blødningseffekten har sit tag i dyret, ville dyrets temperatur typisk være et par grader lavere end normaltemperaturen, modsat når dyret har sårfeber, hvor temperaturen vil være et par grader højere end normaltemperaturen.

Normaltemperaturen på et sundt stykke råvildt er mellem 38,5 og 39 grader.

Til orientering kan det oplyses, at normaltemperaturen på et sundt stykke dåvildt er 39,1 grader, mens det hos kronvildtet er 38,5 grader.

Ved andre sårskader fra en anskydning kan der selvfølgelig også gå infektion i såret, men igen er det typisk først efter et eller flere døgn, afhængig af, hvilke bakterier der kommer i såret!

Normalt findes der ikke særlige farlige bakterier på hudoverfladen, så derfor vil disse sår typisk være længere tid om at blive inficerede!

Det er normalt bakterier fra fluer, spy og jord, der inficerer og komplicerer disse sår!

 

Sårfeber indtræffer

først et-to døgn efter

anskydningen ...

{backbutton}

Udskriv