Søg og du skal finde

Ulemper ved fodringen af råvildtet

Det skal ikke være en hemmelighed, at der er ulemper ved at fodre råvildtet:

● Svage dyr, som grundet den grusomme moder natur ville forende i løbet af vinteren, har muligheden for at overleve på grund at den lette tilgang til foderet. Derfor kræver det, at råvildtforvalteren har et stort kendskab til råvildt og specielt til, hvordan et dårligt dyr ser ud. Det dårlige dyr skal nemlig afskydes før, jagttiden på efterårsdyr slutter, da specielt dårlige hundyr, i.h.t. gældende jagttider, igen kan nå at sætte lam (dårlige lam), før de igen må afskydes.

● Der er også mulighed for en større smitterisiko, da man samler råvildtet på nogle faste steder omkring foderhusene. Derfor er det vigtigt, at man fem-seks gange i løbet af ét år flytter foderhusene fire-fem meter væk fra, hvor de stod sidst.

● Vælger man at fodre råvildtet hele året, ja, så er det hele året, da man vænner råvildtet til, hvor foderet kan findes i de svære tider. Man skal derfor overveje økonomien i dette, da råvildtet ikke kan være tjent med, at man stopper med at fodre på grund af, at foderpriserne i en periode måske fordobles, som det senest skete i 2008.

● Man skal også have tiden til mindst én gang pr. uge at kunne kontrollere sine foderhuse; om der er nok foder, om foderkrybben er tilstoppet, om foderet er fugtigt p.g.a. kraftig regn og blæst osv.

{backbutton}

Udskriv Email