Søg og du skal finde

Hvilket kamera skal man bruge

Man bør i dag købe et digital-spejlrefleks-kamera, som kan købes for et par tusinde kroner og så op til 50.000-60.000 kroner eller mere. Vel at mærke kun for kamerahuset uden objektiver.

En ting er sikkert, jo bedre (og desværre også dyrere) kameraudstyr, du bruger, des bedre bliver slutresultatet, forudsat at dine fotografiske evner svarer til kameraets formåen. Men man skal også huske på, at fordi et kamerahus koster dobbelt så meget som et andet, er det ikke ensbetydende med, at det tager dobbelt så gode/skarpe billeder.

Nogle påstår, at det ikke er nødvendigt at have et kamera med mere end fem megapixels, ligesom undersøgelser også tyder på, at syv megapixels er det antal megapixels, som forbrugeren synes er rigeligt, med mindre man vil have mulighed for at få sine billeder blæst op i plakatstørrelse. Antallet af megapixels hænger mange gange sammen med prisen, og jeg vil opfordre alle til at købe et kvalitetskamera med så mange megapixels som overhovedet muligt, så længe kvaliteten af kameraet også følger med. Fornøjelsen af at tage billeder med et kvalitetskamera er en dejlig fornemmelse, og du vil afgjort kunne se forskel på dine billeder, om de er taget med et kamera til nogle få tusinde kroner og fem megapixels, eller om du tager billeder med et professionelt kamera med 15 til 20 megapixels i en helt anden prisklasse.

Hvis du har investeret mange tusinde kroner i et godt kvalitetskamera, er du selvfølgelig også afhængig af at have et godt objektiv, da kombinationen godt kamera og dårlig objektiv, eller godt objektiv og dårligt kamera ikke giver gode slutresultater. Et godt objektiv koster mange gange mere end selve kameraet, hvorfor det formentlig altid vil være interessen, prioriteten og ens økonomiske formåen, som er afgørende for ens udstyrs kvalitet.

Hvis du skal ud at investere i nyt kamera eller objektiv, vil jeg anbefale dig at tage kontakt til fagfolk inden for området. De kan rådgive dig, så du får købt netop det udstyr, du får mest ud af. Det er ikke altid en fordel at købe det bedste og dyreste kamera på markedet, da disse kameraer som hovedregel er beregnet til professionelt brug og kan meget mere, end amatører nogensinde får brug for. Det er netop derfor, at man skal rådføre sig hos fagfolk, som er beskæftiget inden for området. Ligesom med så meget andet er valg af kameramærke et emne, man aldrig kan blive enige om. Om det er et Nikon, Canon eller et helt tredje kameramærke er underordnet, da det som regel er en smagssag samt ens økonomiske formåen, som sætter begrænsningerne.

{backbutton}

Udskriv Email