Søg og du skal finde

Vildtkameraer

Vildtkameraer til overvågning af råvildtet bliver mere og mere udbredt i Danmark.

Kvaliteten af kameraerne bliver også bedre for hvert år. Jeg kan huske, at de første vildtkameraer, jeg brugte til overvågning af råvildtet for 15-20 år siden, var med en filmrulle inden i, som skulle fremkaldes hos fotohandleren, hvilket var en besværlig og dyr arbejdsgang. I dag er det heldigvis digitale billeder, som lagres på et SD-kort, der let kan overføres til computeren og lagres.

Alle, der interesserer sig for vildt i naturen, og som har rådighed over et terræn, burde anskaffe sig mindst ét vildtkamera, som kan opsættes på jagtreviret. Udover at du kan studere dyrene tæt på, kan kameraet også bruges til andre ting – f.eks. til bekæmpelse af krybskytter, eller måske overvågning af ens sommerhus i perioder.

Jeg er tit blevet spurgt om, hvad jeg forlanger af de vildtkameraer, jeg bruger til overvågning af råvildtet. Svaret er efter afprøvning af rigtig mange modeller som nedenfor beskrevet.

Kameraet skal:

● Tage billeder i god farvekvalitet i dagtimerne.

● Tage billeder i god sort/hvid-kvalitet i nattetimerne.

● Kunne optage både stillbilleder og videooptagelser.

● Selv ved egen lyssensor omskifte fra dag- til nattebilleder.

● En god testfunktion.

● Sensor, som aktiverer kameraet ud til minimum otte meter.

● God batteriforsyning med lang levetid.

● Infrarød.

● SD-kort.

● Minimum 5.0 megapixels.

● Ikke fylde for meget.

● Kunne fås i kamuflage.

● Kunne tåle fygesne og kraftig slagregn.

● Angive tid og dato på billederne/videooptagelserne.

● Indbygget MMS/GPRS eller mulighed for at tilslutte GSM-modul.

● Være nemt at betjene.

● Dansk brugsanvisning (god support på kammeraet).

Køb ikke det billigste nye vildtkamera, som du evt. ser i en annonce i et af de respektive jagtblade. Sæt dig ind i tingene og køb et vildtkamera, som er produceret af et firma, der har den fornødne erfaring og viden om vildtkameraer, og som har bevist deres værd på markedet gennem flere år. Følger man dette råd, får man også et vildtkamera, som virker, og hvis det modsatte skulle være tilfældet, er man sikker på, at der ikke bliver problemer ved en evt. reklamation.

Jeg bruger i dag DLC Covert-vildtkameraer, da det ikke er nogen tilfældighed, at DLC Covert er verdens førende producent af vildtkameraer.

Jeg benytter flere forskellige modeller:

● Covert Special Ops Code Black.

● Covert Code Black.

● Covert Extreme Ultra.

● Covert Shoot.

 

DLC Covert MMS Special Ops camo Er pt. verdens bedste MMS-vildtkamera. Med en højde på kun 14 cm fylder det ikke meget og er nemt at skjule i skoven. Du kan indstille kameraet til at sende MMS-billeder til din mobil eller din mail, eller både til din mobil og din mail. Alle billeder eller videooptagelser lagres på SD-kortet i høj kvalitet, som på andre vildtkameraer af god kvalitet.

Vær opmærksom på, at der er stor forskel på hastigheden af MMS-sendingerne, afhængigt af hos hvilket teleselskab du køber dit telekort.

DLC Covert Edge Infinity m. TimeLaps er fremtidens vildtkamera

Et vildtkamera med TimeLaps virker som et almindeligt kamera, men ud over at være et almindeligt vildtkamera, der reagerer på sensoren, kan du nu sætte dit kamera til automatisk at tage et foto uafhængigt af din sensor, i det interval du ønsker. Herved kan du nu fange vildtet, der bevæger sig uden for dit kameras sensor.

Køber du et vildtkamera med TimeLaps, følger gratis DLC Covert TimeLaps foto softvare  med, som efterfølgende tager alle foto fra dit SD-kort og sorterer dem for dig. På få sekunder sletter softwaren de fotos, hvor der ikke er vildt på, hvorved du kun skal sortere blandt fotos, der er vildt på.

TimeLaps vil være at finde i fremtidens vildtkameraer, ligesom MMS-overførsel af billeder (og senere) videooptagelser vil være en integreret del af fremtidens vildtkameraer.

DLC Covert Shoot markedsføres som verdens mindste vildtkamera

Det fylder ikke ret meget mere end en dåseøl og kan derfor sættes op stort set alle steder i skoven, uden det kan ses. Selvom det er et billigt kamera, som alle kan få råd til, ja, så er kvaliteten af billeder og videooptagelser forbavsende gode. Jeg har haft dette lille vildtkamera opsat tæt på stier og veje i skoven, hvor folk er gået forbi, uden at de på noget tidspunkt opdagede, at de blev fotograferet eller optaget på video.

Jeg bruger vildtkameraerne til at holde øje med vildtet gennem vinteren ved at have dem opsat ved foderhusene. Herved kan jeg overvåge dyrenes sundhedstilstand, og specielt dyr med pelsproblemer, snabelsko, afmagring og lign. bliver jeg varslet om i god tid. Samtidig kan bukkenes opsatsdannelse også følges via vildtkameraerne ved foderhusene, som alle dyrene besøger gennem vinteren.

Rævens færden på reviret har selvfølgelig også alle jægeres interesse, ligesom vildtkameraerne kan bruges til at afsløre krybskytter på reviret.

Som tidligere nævnt bør enhver jæger være i besiddelse af mindst ét vildtkamera.

Raavildt.dk forhandler vildtkameraer, læs mere >>>HER

{backbutton}

 
 
 

Udskriv Email