Søg og du skal finde

Danmarksrekorden

Det største danske godkendte CIC-opmålte bukketrofæ kommer fra en buk, som blev skudt af Peter Zobel i Nørreskoven på Tåsinge den 1. juni 1996. Trofæet vejer 623 gram og er opmålt til 172,2 CIC-point og er i dag (år 2011) stadig den officielle Danmarksrekord.

Nogle mener, at det ikke er den ”rigtige” Danmarksrekord, da Nørreskoven på Tåsinge den gang var indhegnet.  Misundelse er en grim ting, og folk, som udtaler, at bukken ikke burde have betegnelsen som Danmarksrekorden grundet en hegning, vil jeg med risiko for at blive upopulær, alligevel påstå, ikke ved ret meget om råvildtforvaltning, da en indhegning absolut ikke er en garanti for store bukke (læs evt. kapitlet om råvildteksperter).

Året 1996 var uden tvivl ét af de bedste gevirår, vi har haft i Danmark. Det bevirkede, at der i dette år faktisk blev skudt to Danmarksrekorder. I starten af bukkejagten i 1996 skød Peter Zobel nemlig en buk på 161,1 CIC-point, hvilket slog den tidligere Danmarksrekord på 158,9 CIC-point (som i øvrigt også var skudt af Peter Zobel i Nørreskoven i 1994). Senere samme år, mere præcist den 1. juni 1996, skød Peter Zobel så den nuværende Danmarksrekord på 172,2 CIC-point.

Selvom det var Peter Zobel, som skød hovedparten af de store bukke i Nørreskoven på Tåsinge, kan man ikke komme uden om Jørgen Rasmussen, som var skytte på stedet, og som forvaltede råvildtet, og derved var manden bag råvildtforvaltningen og de store bukke.

 

Udskriv Email