Søg og du skal finde

Riffelkikkert

Når man skal have en kikkert til riflen, er det ikke her, man skal spare. Hvis man er førstegangskøber af riffel og -kikkert, vil jeg klart anbefale, at man bruger de fleste af pengene på riffelkikkerten og bruger resten på riflen. Der er ingen tvivl om, at riffelkikkertens kvalitet er langt vigtigere end egenspredningen på riflen.

Jeg har altid haft Zeiss-riffelkikkerter og må erkende, at præcis én ting har jeg altid været utilfreds med – og det var prisen. Der er absolut ingen tvivl om, at Zeiss’ riffelkikkerter er noget af det bedste, man kan få på markedet, men prisen bærer også præg af dette. Derfor kan jeg også ærgre mig over, at det først er i 2010, at Zeiss lancerer lidt billigere riffelkikkerter, hvor man ikke fraviger den kvalitet, som Zeiss er kendt for.

Ved at udskifte sin gamle riffelkikkert med en Zeiss-riffelkikkert er man også sikker på, at man får det nyeste på markedet. Zeiss udvikler hele tiden deres produkter med henblik på at gøre dem endnu bedre. Det nyeste her i 2011 er, at Zeiss lancerer deres nye belyste sigtemiddel. Det meget fine lyspunkt dækker kun otte mm af målet ved en afstand på 100 meter og en forstørrelse på 12x. Lyset i sigtemidlet afbilledes skarpt og med perfekt rundhed, lysprikken kan justeres fra meget lys til næsten usynlig ved brug af trykknapper.

Jeg har altid haft Zeiss-kikkerter på mine rifler, og årsagen til, at jeg holder fast i dem, er, at jeg ved, at de kan holde til professionelt brug, hvilket er vigtigt for mig, da jeg som tidligere nævnt ikke er særlig skånsom over for mit jagtudstyr. Når jeg skriver, at udstyret kan holde til professionelt brug, mener jeg, at udstyret virker hver gang, jeg har brug for det, også selvom riffelkikkert og håndkikkert har fået lidt stød, mens de har ligget løst i bilen under alle former for terrænkørsel.

Når jeg ikke nævner andre mærker på riffelkikkerter, er det af den simple grund, at mit kendskab til dem er for spinkelt..

{backbuttob}

Udskriv Email