Søg og du skal finde

Forløbsskud

Forløbsskud er en af de hyppigste årsager til en anskydning.

For at forebygge forløbsanskydninger, skal man glemme alt om det lave bladskud, da det ikke er mange centimeter, der gør en perfekt lav bladkugle til det modsatte, nemlig en anskydning med et overskudt forløb.

Ved et forløbsskud vil dyret flygte med høj fart og måske falde eller snuble i starten af flugten for herefter at fortsætte med høj hastighed. Den opmærksomme skytte vil bemærke, at dyret de fleste gange vil løbe med hovedet højt hævet i modsætning til blad- og lungeskud, hvor dyret vil flygte med lavt sænket hoved.

På anskudsstedet er det ikke sikkert, at der ligger schweiss, men der kan ligge små korte hår, små kødstykker, knoglemarv samt rørknogle. Det kan også ligge ude af sporet.

Det er ikke sikkert, at de små hår, knoglemarv og de små knogle stumper umiddelbart kan ses, medmindre man ligger på knæ og undersøger anskudsstedet meget grundigt.

Ved alle forløbsskud skal der rekvireres en registreret schweisshund. Gerne rimeligt hurtigt efter anskydningen, da dette mange gange giver det bedste eftersøgningsresultat. Hvis man venter til dagen efter, kan det anskudte dyr forlade sårlejet, og det er svært for hunden at følge dyret videre.

Rekvirér omgående en registreret schweisshundefører.

{backbutton}

Udskriv Email