Søg og du skal finde

Tapskud

Tapskud er ikke altid dræbende. Det kan ske, at dyret ikke kan holde såret rent (specielt i sommermånederne), hvorfor der kan gå spy i såret, og dyret vil langsomt dø.

Ved et tapskud vil dyret blive “slået” til jorden, som ramt af lynet. Hvis der er kommet kuglefragmenter i rygsøjlen bliver dyret lammet og kommer ikke op igen. Men rammer kuglen en torntap uden at lave yderligere skade, vil dyret tordne til jorden, hvor det vil ligge stille et stykke tid eller straks begynde at sparke med alle fire ben og karte rundt uden at kunne rejse sig. Årsagen til denne reaktion er, at nervebanerne til ryggen lammes, hvilket dyret ikke er klar over, hvorfor det vil forsøge at rejse sig. Enten med det samme eller efter lidt tid får dyret igen styr på nervebanerne i ryggen, hvorefter dyret kan rejse sig langsomt eller hurtigt og forlade anskudsstedet nogle gange slingrende i starten og andre gange direkte med stor hastighed.

På anskudsstedet ses tydeligt, hvor dyret har kartet rundt, og der er ofte mange lange hår og meget schweiss. Når dyret flygter forsvinder schweissen og vil kun kunne ses på undersiden af blade, som har berørt ryggen på dyret.

Der skal meget hurtigt en registreret schweisshund på et tapskud, da dyret meget hurtigt opfører sig som et dyr, der ikke er ramt af en kugle.

{backbutton}

 

Udskriv Email