Søg og du skal finde

Hvad er en registreret schweisshundefører

Når du rekvirerer en registreret schweiss-hundefører til at hjælpe dig, kommer der en specialist på området, med de nødvendige schweiss-eftersøgnings-faglige kompetencer. Schweisshundeførerens primære opgave er at sikre, at en evt. anskydning opspores og aflives så hurtigt som muligt.

Schweisshundeføreren er specialuddannet i netop schweissarbejdet og er derfor den bedst kvalificerede person til at løse en svær eftersøgning.

Forud for optagelse i Schweissregistret har man sikret sig, at alle de optagne medlemer har en mangeårig erfaring inden for jagtfaget og i særdeleshed jagt med riffel, ligesom personerne skal være almindelig vellidt.

Forud for dette kræves det, at hunden man søger optagelse med, har minimum en førstepræmie på en 20timer/400 meter, før man kan komme til en endelig test inden en evt. optagelse i schweissregistret.

På denne sidste test/prøve, som kaldes en kvalifikationstest, vurderes både hund og førers præstation og i særdeleshed deres samarbejde, som skal være mere end almindeligt godt. Det er vigtigt, at hunden kan arbejde selvstændigt, og at hundeføreren kan aflæse sin hund.

Findes hund og fører egnede som kommende schweisshundeførere, afsluttes det hele på et kursus på Kalø, hvorefter legitimationskort udleveres og hund og fører er klar til fungere som registreret schweisshundefører. Dog er der for nye schweisshundeførere indført en to-årig uddannelsesperiode, som du kan læse mere op på dette link.

De registrerede schweisshundeførere har som tidligere nævnt et fælles mål, nemlig at finde anskudte eller skadede dyr. Det er underordnet, hvem der finder dyret, hvorfor en registreret schweisshundefører altid bør rekvirere en schweisskollega, såfremt hans hund f.eks. bliver træt eller måske ikke kan komme videre med en eftersøgning, og den registrerede schweisshundefører vurderer, at der stadig er mulighed for at få fat i dyret.

En registreret schweisshundefører har et ansættelsesforhold hos Skov- og Naturstyrelsen, ligesom han/hun har tavshedspligt. Man skal derfor ikke frygte, at netop din anskydning senere vil dukke op som et diskussionsemne blandt andre jægere.

{backbutton}

Udskriv E-mail