Søg og du skal finde

Anskudsstedet

Hvis, eller rettere sagt når, man er uheldig at anskyde et stykke klovbærende vildt, og man rekvirerer en registreret schweisshundefører, vil man erfare, at den registrerede schweisshundefører bruger meget tid på at undersøge anskudsstedet.

Anskudsstedet kan nemlig afsløre, hvor dyret er ramt og kan indeholde rigtig mange informationer, som den registrerede schweisshundefører tager med i sine overvejelser, inden han begynder eftersøgningen.

Er der gennemskud på dyret, vil man som regel altid finde lidt på anskudsstedet eller lidt ude af sporet. Men nogle gange er der ikke gennemskud på dyret, og dette bevirker, at det kan være svært at finde noget på anskudsstedet, som vi mennesker kan se. Er dyret ramt, vil der altid være hår/pels i nærheden af, hvor dyret stod, da det blev ramt. Hvis det blæser kan disse hår sagtens ligge mange meter væk.

Uanset hvad du som jæger har oplevet i skudøjeblikket, vil den reg. schweiss-hundefører altid bruge meget tid på at undersøge anskudstedet, inden han/hun starter en eftersøgning.

{backbutton}

Udskriv E-mail