Søg og du skal finde

EFTERSØGNING - Brug KUN de registrerede schweisshunde

Brug de reg. schweisshunde.web

• Som ansvarsfuld jæger leder man ikke selv efter anskudt råvildt, ligesom man heller ikke tillader ikke-registrerede schweisshunde at starter op på en eftersøgning.
Hvis man ikke er enig i dette, er det fordi man ikke er bekendt med det faktum, at uanset hvor mange sporprøver en hund har bestået, også selvom mange sporprøver kræver en god ”sporhund”, ligger sværhedsgraden i de praktiske eftersøgninger, adskillige klasser højere end selv de sværeste sporprøver. Jeg taler ikke om gode dræbende bladskud, hvor der fra hvor dyret stod og frem til dyret, ligger en motorvej af schweiss ud til dyret (som hældt ud af en colaflaske), men stort set alle andre situationer.
Det faktum at anskudt råvildt færdes i områder med meget klovvildt, og derfor flygter i områder, og ad veksler med meget afledningsfært, endda ofte gennem større tætte bevoksninger, gør at en praktisk eftersøgning på ingen måde kan sammenlignes med de kunstigt udlagte spor, som bruges til anerkendte sporprøver.
Bismarks første hetz web kopiJeg har været en del af det Danske Schweisshunderegister i 20 år, og selvom jeg har haft flere hunde i registret, endda af forskellige racer, ved jeg, at hver gang jeg har fået godkendt en ny ung schweisshund til registret, går der flere år før denne hund har opnået den erfaring og rutine, som er en nødvendighed for at løse de svære eftersøgningsopgaver. Det er kun gennem de mange, jeg gentager MANGE praktiske eftersøgninger, at den reg. schweisshund bliver bedre.
Personer med gode ”sporhunde” udenfor Schweissregistret, kommer aldrig i nærheden af det nødvendige antal eftersøgninger, som med tiden gør hundene til specialister indenfor schweissarbejdet.
En anden vigtig ting man skal tænke på er, at når man rekvirerer en reg. schweisshundefører, møder der en ekvipage op, som har erfaring i at finde et anskudssted og efterfølgende kunne tyde dette. Den reg. schweisshundefører ved hvordan vildtet reagerer når det er anskudt, og er gennem uddannelse og erfaring, modsat den almindelige jæger, i besiddelse af de nødvendige schweiss-eftersøgnings-faglige kompetencer, ligesom han/hun kan trække på et netværk af meget erfarne schweisshunde og deres førere.
Det kan derfor ikke gentages for mange gange, at hvis du vil have de optimale muligheder for at finde et anskudt stykke råvildt, SKAL du kun bruge de registrerede schweisshunde til disse opgaver. Dette gælder ikke kun ved eftersøgning af råvildt, men selvfølgelig ved eftersøgning af alt klovbærende vildt.

•  VILDTSKARPHEDEN - skal ligge dybt i den reg. schweisshund

Hvordan får du fat i en registreret schweisshundefører:
• Inden du går på riffeljagt bør du have indtastet telefonnumrene til de lokale registrerede schweisshundeførere på din mobiltelefon, og disse kontaktoplysningerne kan du finde inde på www.schweiss.dk.

•  SKUDTEGN OG EFTERSØGNING

•  ANSKYDNINGSTYPER  

Udskriv E-mail