Søg og du skal finde

NYHEDER

På Raavildt.dk kan du blive opdateret på de sidste nyheder, omhandlende årstidsbestemte informationer vedr. råvildtet, råvildtforvaltningen og andet som på en eller anden måde kan linkes til råvildt og råvildtjagt i Danmark, ligesom vi selvfølgelig også holder øje med, hvad der sker med råvildtet udenfor Danmarks grænser.
Alt hvad der er skrevet om schweisstræning, praktiske eftersøgninger, anskudssteder m.m., er i privat regi og har intet med Naturstyrelsen eller Schweissregistret at gøre.
Alle tidligere udgivet nyheder, vil du altid kunne læse HER

Påkørsler af hjortevildt

Pakørt dahjort 15.09.2022 kopi kopier
Pas på derude...
Vi nærmer os oktober og november måned, som statistisk er de måneder på året, hvor der bliver påkørt mest hjortevildt i trafikken.
Denne dåhjort var blevet hårdt ramt af en bil med 80 km/t og blev liggende på kørebanen, og da bilisten gik ud af bilen og nærmede sig den, rejste den sig og gik/luntede ind i skoven.
I forhold til bilens skader og bilistens forklaring, skulle man tro at dåhjorten ville ligge død umiddelbart indenfor i skoven. Men nej, de store hjortearter er meget hårdføre, hvorfor vi skulle spore mere end 300 meter ind i skoven, før vi fandt dåhjorten (som var forendt).
Var hjorten ikke blevet påkørt, havde den formentlig gået en endnu grusommere skæbne i møde, da den i geviret havde et sammenrullet trådhegn hængende flere meter efter sig.
Er du uheldig og påkøre et stykke hjortevildt, skal du blot ringe 1812, og TYDELIGT markere stedet hvor dyret er påkørt med en plastikpose, mundbind eller andet som skiller sig ud fra omgivelserne.
1812 vil efterfølgende rekvirere den nærmeste registrerede schweisshundefører, som uden nogen form for betaling vil forsøge at opspore det påkørte hjortevildt med henblik på en evt. aflivning.
Pakørsel 15.09.2022 kopi kopier

Udskriv E-mail