Søg og du skal finde

NYHEDER

Her vil du dagligt blive opdateret på de sidste nyheder, omhandlende årstidsbestemte informationer vedr. råvildtet, råvildtforvaltningen og andet som på en eller anden måde kan linkes til råvildt og råvildtjagt. Raavildt.dk's nyhedsside vil primært omhandle råvildtet i Danmark, men vi holder selvfølgelig også øje med, til hvad der sker med råvildtet i hele Europa.
Alle tidligere udgivet nyheder, vil du altid kunne læse HER

EFTERSØGNING - Brug kun de registrerede schweisshunde

schweiss logo Som ansvarsfuld jæger leder man ikke selv efter anskudt råvildt, ligesom man heller ikke tillader ikke-registrerede schweisshunde at starter op på en eftersøgning.
Hvis man ikke er enig i dette, er det fordi man ikke er bekendt med det faktum, at uanset hvor mange sporprøver en hund har bestået, også selvom mange sporprøver kræver en god ”sporhund”, ligger sværhedsgraden i de praktiske eftersøgningen adskillige klasser højere end selv de sværeste sporprøver.
Det faktum at anskudt råvildt færdes i områder med meget klovvildt, og derfor flygter i områder, og ad veksler med meget afledningsfært, endda ofte gennem større tætte bevoksninger, gør at en praktisk eftersøgning på ingen måde kan sammenlignes med de kunstigt udlagte spor, som bruges til anerkendte sporprøver.
Jeg har været en del af det Danske Schweisshunderegister i snart 20 år, og selvom jeg har haft flere hunde i registret, endda af forskellige racer, ved jeg at hver gang jeg har fået godkendt en ny ung schweisshund til registret, går der flere år før denne hund har opnået den erfaring og rutine, som er en nødvendighed for at løse de svære eftersøgningsopgaver. Det er kun gennem de mange, jeg gentager mange praktiske eftersøgninger, at den reg. schweisshund bliver bedre. Personer med gode ”sporhunde” udenfor Schweissregistret, kommer aldrig i nærheden af det nødvendige antal eftersøgninger, som med tiden gør hundene til specialister indenfor schweissarbejdet.
En anden vigtig ting man skal tænke på er, at når man rekvirerer en reg. schweisshundefører, møder der en ekvipage op, som har erfaring i at finde et anskudssted og efterfølgende kunne tyde dette. Den reg. schweisshundefører ved hvordan vildtet reagerer når det er anskudt, og er gennem uddannelse og erfaring, modsat den almindelige jæger, i besiddelse af de nødvendige schweiss-eftersøgnings-faglige kompetencer.
Det kan derfor ikke gentages for mange gange, at hvis du vil have de optimale muligheder for at finde et anskudt stykke råvildt, SKAL du kun bruge de registrerede schweisshunde til disse opgaver. Dette gælder ikke kun ved eftersøgning af råvildt, men selvfølgelig ved eftersøgning af al klovbærende vildt.

Hvordan får du fat i en registreret schweisshundefører:
schweiss logo Inden du går på riffeljagt bør du have indtastet telefonnumrene til de lokale registrerede schweisshundeførere på din mobiltelefon, og disse kontaktoplysningerne kan du finde inde på www.schweiss.dk.
schweiss logo Hvis du ikke har disse numre på din mobiltelefon, kan du nemt via sms nummeret 1220 hurtigt få telefonnumre på de 3 nærmeste registrerede schweisshundeførere, i forhold til hvor du ringer fra.

Send en sms til 1220, og skriv: Hund efterfulgt at det postnummer du befinder dig i (f.eks. Hund 4684).
Umiddelbart efter vil du modtage en sms besked, indeholdende kontaktoplysninger på de 3 nærmeste registrerede schweisshundeførere.

mobil1220

Hvis du vil være bedre forberedt på hvordan du skal forholde dig ved en anskydning, kan du på nedenstående link få lidt mere viden om:

schweiss logo  SKUDTEGN OG EFTERSØGNING

schweiss logo  ANSKYDNINGSTYPER  

Udskriv Email