Søg og du skal finde

NYHEDER

Her vil du blive opdateret på de sidste nyheder, omhandlende årstidsbestemte informationer vedr. råvildtet, råvildtforvaltningen og andet som på en eller anden måde kan linkes til råvildt og råvildtjagt. Raavildt.dk's nyhedsside vil primært omhandle råvildtet i Danmark, men vi holder selvfølgelig også øje med, hvad der sker med råvildtet udenfor Danmarks grænser.
Alle tidligere udgivet nyheder, vil du altid kunne læse HER

Kronhjortebukken

"Kronhjortebukken" har skytten på Stensgaard Morten Løth, kaldt nedenstående buk og ikke uden grund. Det er ikke hver dag at man ser en buk som decideret danner krone på toppen af den ene stang.
Enhver kan se at denne buk er et unikt trofæ, og den jæger som nedlægget det trofæ som "Kronhjortebukken" bærer, vil formentlig blive ved med at kigge på det specielle trofæ, den dag han/hun skyder den, og den ligger forendt i græsset med en perfekt placeret kugle, mens solen reflekterer i alle retninger, når denne rammer hans dugvåde helt specielle opsats.


En buk af denne klasse skal man være meget heldig at løbe ind i som alm. bukkejæger, på et terræn hvor man skyder hvad man støder på under pürschen. 
Sådan foregår det ikke på Stensgaard. Her har man gennem en årrække opbygget en bestand af rigtig mange og gode bukke. 

web.lille.2014 05 22 9999 376Efter forvaltningen af råvildtet blev omlagt, er der stort set hvert år skudt medaljebukke på det unikke jagtterræn, som Morten Løth egenhændigt, med stor skelen til vildtets tarv, har opbygget. 
Det er nemlig ikke nok at gemme forskellige bukke, og vilkårligt lade nogle af de "lovende" bukke blive lidt ældre, nej det kræver langt mere. 
En flerårig plan med korrekt afskydning af hun- og handyr, et varierende revir med rigeligt vildtagre, og det aller vigtigste - en indgående viden om råvildtet. Og disse evner kan man vist roligt sige at Morten Løth besidder.web.lille.2014 05 22 9999 382

Udskriv Email