Søg og du skal finde

NYHEDER

Her vil du blive opdateret på de sidste nyheder, omhandlende årstidsbestemte informationer vedr. råvildtet, råvildtforvaltningen og andet som på en eller anden måde kan linkes til råvildt og råvildtjagt. Raavildt.dk's nyhedsside vil primært omhandle råvildtet i Danmark, men vi holder selvfølgelig også øje med, hvad der sker med råvildtet udenfor Danmarks grænser.
Alle tidligere udgivet nyheder, vil du altid kunne læse HER

Opmåler i CIC regi, uden at være godkendt CIC opmåler

3.9.2014RETTELSE:  Efter denne artikel blev publiceret i 2014, har Lars Buchard oplyst, at han den 22. februar 2015 er blevet godkendt CIC opmåler, ligesom han tog sin Master Measure i SCI i USA i februar 2016. 

Raavildt.dk synes ikke det er i orden at LB Measurer v/ Lars Buchard, annoncerer og markedsfører sig som CIC opmåler, vel vidende at han hverken er godkendt af Den Danske CIC Delagation eller CIC (International Council For Game And Wildlife Conservation). 
I det nye, spændende og kæmpestore Østjysk Huntingcenter, kan man se at der tilbydes trofæopmåling af trofæer af Lars Buchard den 6/9, 4/10, 1/11 i 2014 samt 3/1 i 2015.
I annoncerne står der at der udover opmåling i SCI, også opmåles i.h.t. CIC systemet. Dette er i og for sig ikke "ulovligt", da enhver kan opmåle efter CIC systemerne. Det Raavildt.dk angriber, er det at de fleste jægere som kommer og og får opmålt deres trofæer til arrangementerne, tager som givet at CIC opmålingen er en "rigtig" CIC opmåling, opmålt af en godkendt og autoriseret CIC opmåler. Dette er desværre ikke tilfældet med Lars Buchard. Raavildt.dk har kontaktet Den Danske CIC Delegation, som er den Danske afdeling af CIC, for at høre om de kender noget til LB Measurer eller Lars Buchard. 

Den Danske CIC Delegation oplyser her i 2014, at de ikke kender noget til LB Measurer eller Lars Buchard, og at Lars Buchard på ingen måde er godkendt officiel CIC opmåler.
Man kan udfra Den Danske CIC Delegations svar konkludere, at det lige så godt kunne være jægerens egen svigermor som opmålte ens trofæ i CIC regi, da de opnåede CIC point, ikke er det papir værd de er skrevet på, og derfor ikke kan registreres nogen steder som en "rigtig" CIC opmåling.

Lars Buchard har formentlig oprettet firmaet LB Measurement v/ Lars Buchard til formålet, og er efter et brevkursus (som alle kan bestå) og et gebyr på ca. 100$, blevet godkendt som SCI opmåler. 
Dette betyder at Lars Buchard kan opmåle og udstede bevis på SCI opmålinger, men må ikke udstede bevis på opmålte top-10 trofæer, da det kræver at man i SCI er det man kalder Master Measurer. I Danmark er det på nuværende tidspunkt (2014) kun Jacob Strunge, Glenn Heegaard og Sten Breith som er Master Measurer i SCI.
I øvrigt kan man til enhver SCI opmåling forlange at få opmålt sit trofæ GRATIS, og blot få de opnåede SCI point oplyst (hvilket tydeligt fremgår af SCI's regelsæt). Kun hvis man vil have udskrevet et pointskema eller få en medalje, må der af SCI opmåleren opkræves penge.  

Trofæopmålinger er et hit for tiden, men Raavildt.dk synes ikke det er i orden at LB Measurer v/ Lars Buchard, forsøger at vride pengene ud af jægernes lommer, ved inddirekte at udgive sig for noget man her i 2014 ikke er.   

Udskriv Email