Søg og du skal finde

NYHEDER

Her vil du blive opdateret på de sidste nyheder, omhandlende årstidsbestemte informationer vedr. råvildtet, råvildtforvaltningen og andet som på en eller anden måde kan linkes til råvildt og råvildtjagt. Raavildt.dk's nyhedsside vil primært omhandle råvildtet i Danmark, men vi holder selvfølgelig også øje med, hvad der sker med råvildtet udenfor Danmarks grænser.
Alle tidligere udgivet nyheder, vil du altid kunne læse HER

Wupti... Bukkeopsats.dk godkender sig selv!

1.12.2014RETTELSE:  Efter denne artikel blev publiceret i 2014, har Lars Buchard oplyst, at han den 22. februar 2015 er blevet godkendt CIC opmåler, ligesom han tog sin Master Measure i SCI i USA i februar 2016. 

Raavildt.dk har tidligere kritiseret "pengemaskinen" Bukkeopsats.dk, for at udføre trofæopmålinger i CIC regi, vel vidende at selve CIC opmålingen blev udført af en person, som på ingen måde var godkendt CIC opmåler.

Dette problem mener Bukkeopsats.dk åbentbart selv at have løst, da Raavildt.dk hæfter sig ved, at Bukkeopsats.dk annoncerer med trofæopmåling den 6. december, hvor Bukkeopsats.dk skriver, at Lars Buchard udover at være officiel SCI opmåler, har gennemført et længere oplæringsforløb i Bukkeopsats.dk, hvorfor Lars Buchard opmåler trofæer efter reglerne i hhv. SCI, og CIC.
Raavildt.dk kender ikke denne i CIC regi, selvudnævnt trofæopmåler Lars Buchard, som formentlig både er en rigtig god og dygtig jæger samt en flink fyr, men må fastholde at godkendt CIC opmåler er Lars Buchard på ingen måde, uanset hvor lang oplæringstid har har haft i Bukkeopsats.dk.
Lars Buchard har som alle andre godkendte SCI opmålere, gennemgået et brevkursus til ca. 100§ (hvor alle kan bestå), hvorefter man kan kalde sig godkendt SCI trofæopmåler.
Lars Buchard er hverken godkendt som CIC-opmåler i Den Danske CIC Delegation eller i CIC (International Council For Game And Wildlife Conservation).

Som tidligere skrevet er Bukkeopsats en genial ide. En samling af trofæopmålinger kan bruges til meget, men det undrer alligevel Raavildt.dk, at Bukkeopsats.dk ikke vil dele oplysningerne med andre, og her tænker jeg specielt på den organisation som de selv nyder godt af, nemlig SCI..? Ingen af de opmålinger som Bukkeopsats.dk gennem årene har foretaget i SCI regi, bliver videregivet til SCI - hvorfor..? Forundringen bliver endnu større når SCI's opmålingssystem jo netop er et dynamisk system, hvor medaljekravene hele tiden vil rykkes, afhængig af hvor mange trofæopmålinger der foretages, og indberettes til SCI.
Hvor længe mon SCI står model til denne udnyttelse af deres navn, uden at kunne få fat i de trofæopmålinger, som er foretaget i SCI regi..?  

For at man ikke skal kunne misfortå ovenstående, er det vigtigt at slå fast at Gleen Hegaard fra Bukkeopsats.dk, er godkendt trofæopmåler i SCI, og i CIC regi er han foreløbig godkendt på dispentation af Den Danske CIC Delegation. Gleen Hegaard er derfor på nuværende tidspunkt godkendt officiel CIC trofæopmåler.

Vær i øvrigt opmærksom på at man til enhver SCI opmåling, kan forlange at få sine trofæer opmålt GRATIS, og blot få oplyst hvor mange point opmålingen giver. Kun hvis man vil have udskrevet et pointskema eller der er point nok til en medalje, må der fra SCI opmåleren opkræves penge.

Udskriv Email