Søg og du skal finde

NYHEDER

Her vil du blive opdateret på de sidste nyheder, omhandlende årstidsbestemte informationer vedr. råvildtet, råvildtforvaltningen og andet som på en eller anden måde kan linkes til råvildt og råvildtjagt. Raavildt.dk's nyhedsside vil primært omhandle råvildtet i Danmark, men vi holder selvfølgelig også øje med, hvad der sker med råvildtet udenfor Danmarks grænser.
Alle tidligere udgivet nyheder, vil du altid kunne læse HER

Mere jagt og råvildtjagt i fremtiden

stor bukSiden slutningen af 1800 tallet har kongehuset haft monopol på eftertragtede jagtarealer i Danmark. Der skulle gå 165 år, før der blev sat en stopper for dette oldnordiske monopol på disse, set med jægerøjne, eftertragtede arealer.

Det er miljøminister Kirsten Brosbøl som bekendtgør at hun overvejer hvor mange hektar, af de ca. 66.000 hektar kongehuset i dag råder over, som skal frigives til os almindelige jægere, som derved får muligheden for at leje sig ind på de eftertragtede jagtrevirer.
Vi jægere skal nok ikke forvente at efterårets brunstjagt på kronhjote kan udføres i Jægersborg Dyrehave, da kongehuset formentlig holder fast i nogle af de bedste jagrevirer.
Da det er Naturstyrelsen i samråd med kongehuset, som formentlig skal beslutte hvilke arealer som kan frigives til den almindelige jæger, skal man nok ikke forvente at der bliver åbnet helt op for "godteposen". Naturstyrelsen har nemlig gennem rigtig mange år har nydt godt af "fri jagt" på statens arealer. Men til at begynde med, er det en kæmpe gevinst for jægerne, som i fremtiden får muligheden for at leje sig ind på nogle af statens arealer, hvilket iøvrigt vil indbringe millioner til Statskassen.

Udskriv Email