Søg og du skal finde

NYHEDER

Her vil du blive opdateret på de sidste nyheder, omhandlende årstidsbestemte informationer vedr. råvildtet, råvildtforvaltningen og andet som på en eller anden måde kan linkes til råvildt og råvildtjagt. Raavildt.dk's nyhedsside vil primært omhandle råvildtet i Danmark, men vi holder selvfølgelig også øje med, hvad der sker med råvildtet udenfor Danmarks grænser.
Alle tidligere udgivet nyheder, vil du altid kunne læse HER

Opsætning af stige/tårn på reviret

hochstandHvis man på sit revir opsætter stiger/tårne (hochstande/hochzitse), er der et par ting man lige skal tænke over, hvis man vil have dem placeret "rigtigt", dvs., hvor man får størst chance for at få succes.
Stigen eller tårnet skal selvfølgelig stå i nærheden af hvor man ved bukken kommer, og mange gange har man fundet "stedet" og opsat stigen/tårnet, præcis ved det træ, hvor man har det bedste skud til bukken. Mange er så forhippet på at få opsat stigen/tårnet så tæt på hvor bukken kommer frem, at man helt glemmer en meget vigtig detalje - hvordan pürscher jeg uhørt, uset og uden af min luftfært afslører mig, frem til stigen/tårnet. Sagt med andre ord, hvis man ikke uden at blive afsløret kan komme frem til stigen/tårnet, står den forkert placeret, specielt hvis vi ønsker at skyde bukke med flere år (læs erfaringer) på bagen.
Udover en fantastisk høresans, har råvildtet også en fantastisk lugtesans, og da vi ved at den hyppigste vindretning i Danmark kommer fra vest, gør det ikke noget at man har det i sine tanker, når man opsætter sine stiger/tårne. Afhængig af revirets udformning kan det statistisk (i forhold til vinden) være en fordel, hvis man har opsat sine stiger/tårne på steder, hvor man ikke skal pürsche sig frem til disse med vestenvinden i ryggen.
Man kan selvfølgelig også opsætte flere stiger/tårne som kan overvåge det samme stykke eng eller lign., på den måde har man flere muligheder at vælge imellem, uanset hvordan vindretningen er på dagen.
Knæk og bræk.

Udskriv Email