Søg og du skal finde

NYHEDER

Her vil du blive opdateret på de sidste nyheder, omhandlende årstidsbestemte informationer vedr. råvildtet, råvildtforvaltningen og andet som på en eller anden måde kan linkes til råvildt og råvildtjagt. Raavildt.dk's nyhedsside vil primært omhandle råvildtet i Danmark, men vi holder selvfølgelig også øje med, hvad der sker med råvildtet udenfor Danmarks grænser.
Alle tidligere udgivet nyheder, vil du altid kunne læse HER

Varmen kan slå din hund ihjel

hund i varm bilDenne artikel har egentlig ikke noget med råvildt at gøre, men da mange jægere har hund, finder vi det nødvendigt at gøre opmærksom på hvor galt det kan gå, hvis man efterlader sin hund i bilen, på varme og specielt solrige dage.

Hvis du parkerer din bil foran Bilka, en dag hvor solen skinner, og udendørs temperaturen er behagelige 20º C, kommer det nok bag på dig at temperaturen indenfor meget kort tid, vil stige til hele 57º C inde i din bil...!
En halv time efter kan udendørs temperaturen være stedet til 23º C, og temperaturen indenfor i din bil vil nu være oppe på 62º C.
Hvis bilen holder det samme sted, solen skinner stadig, og selv om udendørstemperaturen er faldet fra 23º C til 22º C, vil temperaturen inden bilen, en halv time senere, nu være oppe på hele 85º C.
Når du endelig kommer ud til din bil, vil du formentlig omgående rulle alle sideruder ned, eller sætte fuld skrue på bilens aircon, for at komme af med varmen inde i din bil. Varmegraderne i din bil har på nuværende tidspunkt nået ca. de samme varmegrader, som du langtidssteger en steg i en køkkenovn. 

Hvis du i ovenstående beretning, havde haft din hund i bilen, ville du med være kommet ud til din bil - og en død hund.
Efterlad ALDRIG din hund i bilen i sommerperioden.

KLIK på skemaet og se varmegradernes stigning i bilen.

varmeskema i bil

Udskriv Email