Søg og du skal finde

Ny afgift på medaljetrofæer

afgifttilstatenEnhedslisten har fremsat et forslag i folketingen, som kan blive en bekostelig affære for mange danske jægere som afskyder medalje-trofæer i Danmark.
Forslaget går i alt sin enkelthed ud på, at samtlige trofæer som i henholdsvis CIC og SCI regi bliver opmålt til en bronze-, sølv- eller guldmedalje, vil blive pålagt en statslig trofæafgift. 
Argumentet for denne statslige trofæafgift, er ifølge Enhedslistens gruppeformand Stine Brix den, at mange danske jægere betaler jagt og i særdeleshed trofæjagt med "sorte penge", altså penge som der ikke er betalt skat af. Når vi ikke har kunnet få fat i disse "sorte penge" tidligere, er det vel passende at vi inden trofæerne hænges på væggen, inddrager et passende beløb til fælleskassen.
Trofæafgiftens størrelse er endnu ikke fastlagt da disse skal forhandles partierne i mellem, men det er ingen hemmelighed at trofæafgiften til den danske stat, også gerne skulle omfatte medaljetrofæer nedlagt i udlandet - lyder det fra Stine Brix.
Man regner med at man i første omgang kan få haste- og færdigbehandlet den statslige trofæafgift på medaljebukke i Danmark, så de nye afgifter kan træde i kraft inden den 16. maj i år.

 Som du nok allerede har regnet ud, er historien om en statslig afgift på fremtidige medaljetrofæer - årets aprilsnar.

Mvh. Kim Lindgren

Udskriv Email