Søg og du skal finde

NYHEDER

På Raavildt.dk kan du blive opdateret på de sidste nyheder, omhandlende årstidsbestemte informationer vedr. råvildtet, råvildtforvaltningen og andet som på en eller anden måde kan linkes til råvildt og råvildtjagt i Danmark, ligesom vi selvfølgelig også holder øje med, hvad der sker med råvildtet udenfor Danmarks grænser.
Alt hvad der er skrevet om schweisstræning, praktiske eftersøgninger, anskudssteder m.m., er i privat regi og har intet med Naturstyrelsen eller Schweissregistret at gøre.
Alle tidligere udgivet nyheder, vil du altid kunne læse HER

Trykjagter kan stadig afvikles - hvis....

efterarsdyrSelvom forsamligsforbudet er sænket fra 10 til 5 personer, betyder dette ikke at man absolut skal aflyse alle trykjagts-arrangementer her i resten af jagtsæsonen.

Jeg ved godt at Sundhedsmyndighederne grundet Covid-19, og virusvarianter som bla. cluster B.1.1.7, anbefaler at man helt undgår at samles, medmindre det er strengt nødvendigt. 
Dette skal man selvfølgelig bestræbe sig på at efterleve, MEN man skal også huske på, at livsværdi i dagligdagen er det som holder os mennesker i gang, og for os jægere er der ingen tvivl om, at det at kunne komme ud på jagt, går ind under begrebet "livsværdi". 
Det er ikke "forbudt" at gå på jagt, men der er selvfølgelig begrænsninger for det sociale samvær, da det nuværende forsamlingsforbud betyder, at det som udgangspunkt er ulovligt at afholde og deltage i indendørs og udendørs arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, hvor der er flere end 5 personer til stede - forudsat at de flere end 5 personer befinder sig på samme sted samtidig.
Jeg har som reg. schweisshundefører været ude ved flere jagtkonsortier, hvor man (i min optik) helt lovligt, og via en god logistik og klare retningslinier, afvikler det jeg kalder ”enkeltmands-trykjagt”.
Hvis man f.eks. er 10 riffeljægere i et jagtkonsortium, aftales det via mail eller telefon, i hvilke tårne eller stiger de enkelte jægere skal sidde, under selve jagtafviklingen. 
Parolen er leveret pr. mail/sms eller mobil, ligesom det er aftalt hvor hver enkelt riffeljæger skal parkere sin bil samt i hvilket tårn eller stige han/hun skal være i, når trykjagten starter.
På et aftalt tidspunkt begynder 1-2 mand at bevæge sig rundt på reviret for at sætte lidt skub i dyrene. 
Riffeljægerne kommer ved denne form for trykjagt, ikke i kontakt med hinanden, eller i nærheden af hinanden, og når trykjagten slutter (på et aftalt tidspunkt), forlader hver riffeljæger reviret, medbringende de dyr han/hun evt. har skudt. Hvis man har rygproblemer og ikke kan slæbe/løfte det eller de nedlagte dyr, eller der er tale om større vildt som dåvildt og kronvildt, er det helt lovligt at andre hjælper med at slæbe dyrene ud til bilen, bare man overholder forsamligsforduddet på max. 5 personer.
Der laves ikke vildtparade, men det antal dyr, den enkelte riffeljæger har nedlagt, meddeles jagtlederen, så resultatet af jagtdagen kan videreformidles til samtlige deltagere på jagtdagen.
Hvis en riffeljæger er uheldig at anskyde et dyr, venter jægeren på at den tilkaldte reg. schweisshundefører kommer til stedet og eftersøger dyret.
Denne form for ”enkeltmands-trykjagt”, er godt nok ikke så hyggelig som når man mødes før og efter jagten, men man kan trods alt komme på jagt, og måske få skudt de dyr man i henhold til afskydningsplanen mangler at afskyde.
Nogle vil sikkert mene, at ovenstående beskrevne fremgangsmåde er en omgåelse af lovgivningen på området, hvilket jeg ikke er helt enig i. Uanset hvad jeg eller du mener, er det de enkelte jagtkonsortier som i fællesskab beslutter om de vil holde en trykjagt som den beskrevne "enkeltmands-trykjagt" eller ej.

Knæk & Bræk
brug de reg schweisshund.IMG 1652

 

Udskriv E-mail