Søg og du skal finde

NYHEDER

Her vil du blive opdateret på de sidste nyheder, omhandlende årstidsbestemte informationer vedr. råvildtet, råvildtforvaltningen og andet som på en eller anden måde kan linkes til råvildt og råvildtjagt. Raavildt.dk's nyhedsside vil primært omhandle råvildtet i Danmark, men vi holder selvfølgelig også øje med, hvad der sker med råvildtet udenfor Danmarks grænser.
Alle tidligere udgivet nyheder, vil du altid kunne læse HER

Sort råbuk skud på Lolland

sort bukAnders Falgren Jacobsen har haft jagten på et mindre revir på Nordvest Lolland i adskellige år, og i starten af bukkejagten i år fik han da også skudt en buk på reviret.
Anders regnede derfor ikke med at han skulle skyde flere bukke på dette revir i år, da han omkring den 10. juni tog ud på reviret. Det var ifølge Anders mere for at se hvad der ellers var af dyr på reviret. 
Da han skulle til at forlade reviret, fik han øje på et mindre dyr som trak ud i roemarken. Selvom Anders har har haft jagttegn siden han var 16, troede han ikke sine egne øjne, da han i kikkerten kunne konstatere at det mindre dyr var et sort råbuk, en lille seksender.

Han oplyser til Raavildt.dk at han vidste at der i området fandtes en sort rå i området, som han selv og mange andre havde "fredet", ligesom han var bekendt med at der for nogle år siden blev nedlagt et sort rålam i området. Men han var ikke bekendt med den sorte buks eksistens.
Anders besluttede at gå efter den sorte buk, hvorfor han kørte til reviret så ofte han kunne i de efterfølgende 14 dage. Men den sorte buk var meget sky og forsigtig, og kom kun frem efter solnedgang, og var gået i skjul før solopgang.
Den 24. juni om morgenen var der lidt omskift i vejret, og om det var det som gjorde at bukken ikke var gået i skjul ved solopgang, eller det var Diana som mente at Anders skulle have muligheden for at nedlægget en unik buk, ved vi ikke. Men ved ankomsten til reviret, fik han øje på bukken som gik og essede 300 meter ude i en roemark. Han fik pürschet sig tættere på bukken, og da han var inde på ca. 100 meter, kunne han med et velplaceret kugle nedlægge den sorte buk.
Det sorte råvildt vejer som regel lidt mindre end det "normale" råvildt vi skyder i Danmark, hvorfor denne lille seksender kun vejede 15-16 kg. brækket. Umiddelbart anslås det at bukken var 2-3 år gammel.
Om det er den første sorte voksne buk som skydes i Danmark i nyere tid vides ikke med sikkerhed, men der er ingen tvivl om, at afskydningen af denne buk nok skal skabe lidt debat i jægerkredse.
Læs mere om sort og hvidt råvildt HER

Udskriv Email